Diari Més

Els no vacunats de menys de 70 anys tenen deu cops més risc d'ingressar per covid que els vacunats

Experts confien que la sisena onada no s'assembli a les anteriors però reconeixen el risc de coincidència amb la grip

Una infermera prepara una vacuna de Pfizer.

Experts alemanys aposten per una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigadora del BIOCOMSC Clara Prats ha alertat que els no vacunats menors de 70 anys tenen deu cops més risc d'ingressar per covid que els vacunats. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha detallat que si hi ha un ingressat per cada 100.000 vacunats, n'hi ha 10 entre els no vacunats. També ha dit que entre els joves, per cada infecció entre els vacunats n'hi ha el doble entre els no vaccinats. Els experts esperen que la vacunació ajudi a aturar una sisena onada. De fet, Prats ha afirmat que aquesta «no hauria de tenir res a veure» amb les anteriors. Tot i això, el cap de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar, Robert Güerri ha alertat del risc que coincideixi amb l'epidèmia de la grip, situació que seria complicada als hospitals.
El cap de malalties infeccioses de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afegit que abans de prendre altres decisions, es podria estudiar l'aplicació del passaport covid a activitats no essencials, com oci en general i restauració.

Per últim, la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron, Magda Campins, ha augurat que segons quina sigui l'evolució de la pandèmia caldrà valorar acabar vacunant el menors de 12 anys. Sobre la tercera dosi de la covid per a la població general, han coincidit a apuntar que és probable que sigui necessària, administrant-la per risc de vulnerabilitat.

tracking