Diari Més

Catalunya buscarà activament als vacunats amb Janssen per injectar-los una segona dosi d'un altre vaccí

A partir de la setmana vinent està previst que comenci a Espanya l'administració de Pfizer o Moderna com a segones dosis de Janssen

Una mà subjectant un vial de la vacuna de Janssen contra la covid-19.

La Comissió de Salut Pública acorda vacunar amb Janssen el col·lectiu de 40 a 49 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que buscaran, juntament amb entitats socials i el món local, a temporers o persones sense sostre vacunades ambJanssenper injectar-los una segona dosi d'un altre immunogen, encara que ha donat per fet que no els trobaran a tots.

A partir de la setmana vinent està previst que comenci a Espanya l'administració de Pfizer o Moderna com a segones dosis deJanssen, vacuna que inicialment era monodosis.

A causa d'aquesta característica,Janssenes va destinar no només a la població general sinó també a col·lectius vulnerables, com a temporers, persones sense sostre o immigrants en situació irregular.

Argimon ha assenyalat aquest divendres que la vacunació d'aquestes segones dosis es farà de manera «mixta»: Les persones vacunades ambJansssenpodran demanar cita i se'ls vacunarà i, en paral·lel, es buscarà als col·lectius més vulnerables i més difícils de localitzar.

En aquest sentit, ha detallat que Salut treballarà amb l'associació Arrels -entitat que assisteix a persones sense sostre de Barcelona i que va col·laborar en la vacunació ambJanssen- i altres organitzacions, així com amb el món local, per a buscar a les persones.

«Hi haurà algunes que no les trobarem», ha puntualitzat el conseller, fent referència sobretot a temporers que en el seu moment van ser vacunats ambJansseni que «probablement ja no estan en el nostre territori».

Argimon, en tot cas, ha assenyalat que «no és un tema d'estricta urgència» perquè les persones que tenen una dosi deJanssen, ha subratllat, gaudeixen d'una protecció superior a les vacunes amb una única injecció de la resta d'immunògensautoritzats.

tracking