Diari Més

La secretària de Salut Pública afirma que pujaran els casos les properes setmanes però preveu un Nadal «bastant normalitzat»

Diu que els professionals sanitaris podrien ser un dels propers grups en rebre la tercera dosi

Primer pla d'una dona que duu mascareta.

mascareta covid coronavirus societatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha afirmat que hi haurà un «cert increment» de casos de covid en les properes setmanes. Tot i això, ha dit que ara per ara la incidència és baixa i que la repercussió assistencial està molt controlada. És per això que creu que caldrà estar amatents durant tota la tardor i l'hivern, èpoques típiques dels virus respiratoris. Malgrat l'augment, Cabezas ha afirmat a RAC1 que la previsió és que el Nadal sigui «bastant normalitzat». D'altra banda, ha explicat que s'està estudiant a escala estatal l'estratègia de les terceres dosis però ha apuntat que es podria seguir el mateix patró que amb les primeres, motiu pel qual els professionals sanitaris podrien ser un dels propers grups prioritzats.
Cabezas ha afirmat que els preocupa l'arribada del fred, ja que el SARS-CoV-2 està adquirint ja estacionalitat i aquesta és l'època crítica pel que fa als virus respiratoris. Per això, alerta que caldrà estar amatents les properes setmanes i segurament fins al març.

La secretària ha posat en valor la capacitat de fer tests diagnòstics de Catalunya i de detectar casos amb molt pocs símptomes. Ha afegit que tot plegat, i especialment per la vacunació, està permetent portar una vida «força normalitzada». Cabezas també ha dit que encara no està clar si la immunitat de grup estaria a l'entorn del 85% de vacunats i ha fet una crida als que encara no s'han vaccinat a fer-ho perquè tenen cinc vegades més probabilitats d'anar a la UCI en comparació amb un vacunat i tres més d'acabar hospitalitzat.

18 casos de delta plus

Salut ha detectat entre setembre i octubre 18 casos de la nova variant delta plus. Cabezas ha explicat que representen un «nombre petit»del total seqüenciats i per això ha augurat que no substituirà a la delta originària.

Pel que fa al futur de les mesures de protecció, ha insistit que la mascareta haurà de continuar sent obligatòria en interiors durant l'hivern. Pel que fa a les escoles, ha recordat que s'està a l'espera d'un informe encarregat al comitè assessor que s'enviarà més tard al govern espanyol.

Sobre la possibilitat d'estendre el certificat covid a sectors com la restauració, ha assegurat que no està ara sobre la taula però que mai es pot descartar. En tot cas, el comitè assessor està elaborant també un informe sobre les mesures necessàries per conviure amb el virus.

tracking