Diari Més

Les residències de Catalunya registren 9 usuaris amb covid

Al llarg de la darrera setmana no hi ha hagut cap defunció en aquests centres a causa de la pandèmia

Imatge d'arxiu de la Residència Mimara Creixell

Detectat un positiu en covid-19 a la Residència Mimara CreixellInforesidencias.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les residències de Catalunya registren a dia d'avui un total de 9 positius actius de covid-19 (menys del 0,1% del total) ubicats en 5 instal·lacions, segons les dades que facilita el Departament de Drets Socials. En concret hi ha 4 centres de gent gran i 1 d'altres recursos residencials. Al llarg de la darrera setmana, del 24 al 30 d'octubre, no hi ha hagut cap defunció de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 7 persones residents ingressades a l'hospital de mitjana cada dia. Pel que fa a les plantilles, 65 persones han donat positiu (0,1% del total) els últims 14 dies i no n'hi ha cap d'ingressada.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran hi ha 8 casos actius (menys del 0,1% dels residents) en 4 residències amb 60 professionals afectats (0,2% del total). Als centres per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu de covid-19 entre els residents, però hi ha 5 professionals afectats (0,1% respecte del total). Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental no hi ha casos actius ni entre els residents ni entre els treballadors.

El Departament de Drets Socials indica que el 97,3% de les persones que viuen en centres residencials està vacunat amb la primera dosi, i que el 96,8% té la pauta completa. 40.876 persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç, el 85,8% del total. Pel que fa a les plantilles, el 92,2% ha rebut la primera dosi i el 91,5% la pauta completa.

tracking