Diari Més

Política

El PSC, ERC, comuns i Junts arriben a un acord per governar l'Ajuntament de Badalona

Guanyem es va autodescartar en l'inici de les negociacions, tot i que en les últimes hores demanava ser-hi

Els presidents dels grups municipals de Junts, David Torrents; PSC, Teresa González; ERC, Àlex Montornès, i En Comú Podem, Aïda Llauradó.

El PSC, ERC, comuns i Junts arriben a un acord per governar l'Ajuntament de BadalonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals del PSC, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts han arribat aquest dilluns al vespre a un acord per governar l'Ajuntament de Badalona a partir del 8 de novembre, quan es votarà en un ple extraordinari la moció de censura contra Xavier Garcia Albiol (PP). El relleu a l'alcaldia està avalat també per Guanyem Badalona, amb qui la resta de grups sumen majoria absoluta. El partit municipalista, però, es va autodescartar del futur govern en l'inici de les converses per la moció de censura. Tot i que en les últimes hores Guanyem ha demanat al PSC que els inclogui en l'acord, fonts de la negociació admeten que el canvi de parer arriba tard perquè les converses estaven molt avançades i perquè «res ha canviat perquè estiguin dins».

Els partits que configuraran el futur govern de Badalona preveuen presentar els detalls de l'acord els pròxims dies, molt possiblement aquesta mateixa setmana. Tot i que encara no han transcendit detalls, fonts del futur govern asseguren que el pes de cada partit serà proporcional al nombre de regidors que tenen.

Tots els partits que configuraran el govern tindran alguna tinença d'alcaldia, segons ha pogut saber l'ACN, i fonts de la negociació expliquen també que hi haurà algunes «sorpreses» pel que fa al repartiment de carteres. Pel que fa a Guanyem, s'intentarà que la formació pugui «participar» en espais de treball paral·lels al govern municipal, com les comissions.

L'acord de govern per Badalona s'ha tancat en quatre dies d'intenses reunions. Van començar ja divendres i s'han succeït durant el cap de setmana. Aquest dilluns s'han tancat els darrers serrells en una jornada maratoniana que començava a les onze del matí i que s'ha allargat fins gairebé les nou de la nit.

tracking