Diari Més

Mobilitat

Els trens de Rodalies han patit 921 actes vandàlics des del principi d'aquest any

Ha suposat danys per valor de 3.328.730 euros, l'equivalent a una mitjana de més de 12.000 euros diaris

Imatge d'un tren de Rodalies des de la cabina d'un altre comboi de l'R2.

Les dones són només el 10% dels maquinistes a Rodalies, però cada any creix l'interès femení per la professióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els trens de Renfe que cobreixen els trajectes de Rodalies han patit un total de 921 actes vandàlics, la majoria per grafitis, des de l'inici d'enguany, el que ha suposat danys per valor de 3.328.730 euros, l'equivalent a una mitjana de més de 12.000 euros diaris.

La companyia ferroviària ha anunciat avui que invertirà altres 2.420.000 euros d'euros en noves iniciatives per a lluitar contra la xacra dels grafitis als seus trens a Catalunya i que, per primera vegada, ha adjudicat a una empresa externa el servei d'eliminació de grafitis externs als trens de Rodalies de Catalunya.

Es tracta d'una iniciativa nova que no està implantada en cap altre àmbit geogràfic on opera la companyia i amb la qual Renfe espera eliminar totes les pintades dels trens i fer-ho fora dels tallers de neteja habituals, ja que els equips es desplaçaran al lloc de la incidència per a eliminar-les.

Segons Renfe, aquestes brigades mòbils permetran agilitar les actuacions de neteja i reduir el temps en el qual el material vandalizado no pugui prestar el servei previst als ciutadans.

El contracte es prolongarà durant 15 mesos i té un import d'adjudicació de 1,57 milions d'euros.

Renfe també ha licitat el servei de vinilat exterior de la imatge corporativa en una trentena de trens de Rodalies i de Mitjana distància.

Segons Renfe, el vinilat exterior dels vehicles protegeix els trens de la corrosió i els grafitis per vandalisme.

tracking