Diari Més

La patronal de les residències reclama el passaport covid per a treballadors i familiars

ACRA reclama implantar un certificat covid digital per accedir a qualsevol recurs assistencial

Una activitat en grup a la residència d'avis

residència, geriàtric, ancians, gent gran, iaies, coronavirus, mascaretaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha reclamat a la Generalitat que estableixi un certificat covid digital específic per al sector d'atenció a la gent gran en situació de dependència. Aquest certificat hauria de fer les funcions de passaport sanitari i seria obligatori per a professionals i familiars en contacte amb persones dependents.

L'ACRA ha defensat que aquesta eina permetria protegir «encara més»un dels col·lectius més vulnerables. La presidenta d'ACRA, Cinta Pascual, ha afirmat que es parla molt del respecte a la decisió de no vacunar-se però s'ha preguntat on està el respecte o el dret que té un familiar que està en una residència a que l'atengui una persona vacunada.

«Com podem garantir una plena seguretat si hi ha familiars no vacunats que accedeixen a un centre residencial?», s'ha preguntat també Pascual.

La patronal ha apuntat que, segons dades del Departament de Salut, les xifres de no vacunats van del 6% dels professionals de residències fins al 26,5% dels majors de 12 anys en l'entorn comunitari. L'ACRA ha alertat sobre els riscos d'aquesta situació ara que es flexibilitzen les mesures per accedir als centres residencials.

tracking