Diari Més

Economia

Una empresa catalana subministrarà biocombustibles avançats a partir de pneumàtics reciclats

Nexolub s'alia amb la firma de Puertollano Life for Tyres, que elaborarà el producte en una planta puntera a Europa

Imatge de l'acumulació de pneumàtics a un camí a tocar de la carretera de València.

Perillosa acumulació de pneumàtics a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La firma catalana Nexolub, dedicada a l'exportació internacional de derivats de petroli i químics i de combustibles sostenibles, ha arribat a un acord amb l'empresa Life for Tyres, especialitzada en valorització i reciclatge de pneumàtics fora d'ús, per distribuir un nou bio-oli renovable a partir de pneumàtics reciclats. El biocombustible es produirà en una planta de reciclatge de pneumàtics fora d'ús la construcció de la qual s'està ultimant a Puertollano (Ciudad Real). Nexolub adquirirà el 100% de la producció de Life for Tyres, amb un volum previst de fins a 10.000 tones anuals. El producte anirà destinat a refineries per satisfer la demanda creixent de matèries primeres avançades a la petroquímica, el sector marítim i el de l'aviació.
La nova planta començarà a funcionar a principis de l'any vinent i tindrà capacitat per processar 30.000 tones anuals de pneumàtics usats. Serà la primera d'Espanya i la de major capacitat d'Europa capaç de transformar els pneumàtics usats en biocombustible avançat i altres matèries primeres secundàries d'alta qualitat, segons indiquen els responsables de la iniciativa. Es preveu que doni feina a 38 persones, amb 250 llocs més indirectes. S'hi han invertit prop de 30 milions d'euros.

A banda del biocombustible es preveu obtenir matèries primeres d'alta qualitat com el negre de fum verd, la fracció metàl·lica (acer) que és present en els pneumàtics i el Syngas. Aquests productes, indiquen els responsables de la planta, ajudaran múltiples empreses a implementar l'economia circular en els seus processos i reduir la petjada de carboni. El Syngas serà destinat a l'autoconsum energètic.

Marc Monllau, director general de Nexolub, ha subratllat que l'acord, el primer amb Life for Tyres, serà el «marc ideal»per «fundar l'estratègia d'expansió de les següents plantes projectades a Espanya».

Les mateixes fonts indiquen que el nou biocombustible avançat és un líquid «renovable i circular»elaborat per Lifer for Tyres que comptarà amb el certificat International Sustainable Carbon Credit (ISCC). Això acredita el compliment dels requisits legals de sostenibilitat en els mercats de bioenergia i permet documentar la sostenibilitat i traçabilitat de la cadena de subministrament.

tracking