Diari Més

La pandèmia dispara la mortalitat a Barcelona, només superada per Guerra Civil

La covid ha fet baixar la natalitat i ha provocat 4.305 morts durant el 2020

Una imatge d'arxiu del Palau d'Esports de Catalunya, a l'Anella Mediterrània de Tarragona. Un dels punts de vacunació massius.

El 51,2% de catalans creu que la Generalitat ha gestionat malament la crisi de la covid-19Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia per la covid-19 ha ocasionat que Barcelona hagi perdut població per primera vegada en cinc anys, ha fet baixar la natalitat a la ciutat i ha provocat 4.305 morts en 2020, unes xifres que cal remuntar-se a la Guerra Civil o als estralls de la grip espanyola per a veure's superades.

L'Ajuntament de Barcelona ha informat aquest diumenge de les dades del Padró Municipal de l'Oficina Municipal de Dades (OMD) relatius a 2020, que destaquen que «des de 1900, mai havien mort tantes persones a la ciutat, amb les excepcions dels anys de la Guerra Civil (28.000) i de la grip espanyola (22.800)».

L'anàlisi del padró revela, igualment, que la pandèmia ha frenat el flux migratori en la capital catalana i que la xifra d'empadronats a la ciutat es va situar a la fi de 2020 en 1.660.314 persones, la qual cosa suposa el descens de població més important a Barcelona dels últims trenta anys.

tracking