Diari Més

Mobilitat

Renfe ha retornat l'import de prop de 10.000 bitllets en les quatre primeres jornades de vaga a Catalunya

Els maquinistes reprendran les aturades aquest dijous i divendres, a més de l'11 i 12 d'octubre

Part davantera d'un tren AVLO, l'AVE 'low cost' de Renfe. Imatge del 24 de març de 2021.

Els viatgers de Renfe del corredor Barcelona-Madrid d'alta velocitat augmenten un 41% en el primer mes de l'AVLOACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Renfe ha efectuat 9.694 devolucions de l'import de bitllets d'AVE, Llarga Distància i Mitja Distància durant les quatre primeres jornades de vaga convocada pel sindicat Semaf. Concretament, les devolucions corresponen als dies 30 de setembre, 1, 4 i 5 d'octubre. Està previst que les aturades parcials continuïn aquest dijous i divendres i l'11 i 12 d'octubre. A Catalunya, les devolucions s'han fet a les estacions i a través de la web rodaliesdecatalunya.cat. La companyia ofereix als usuari afectats per la vaga viatjar en un altre tren en un horari aproximat a l'adquirit o anul·lar el bitllet per un altre dia sense cost afegit. Al conjunt de l'Estat, s'ha retornat l'import de 69.451 bitllets.

En un comunicat, la companyia ha dement disculpes als viatgers i ha tornat a acusat els maquinistes de Rodalies de Catalunya, València i Madrid de l'«incompliment injustificat»dels serveis mínims. En aquest sentit, ha assegurat que han deixat de circular 1.700 trens durant les quatre primers dies de vaga.

Els serveis mínims essencials de la vaga, determinats per les autoritats, s'estableixen en trens de Rodalia en funció dels diferents nuclis, línies i franges horàries, variant el percentatge entre uns màxims del 75% en hora punta i del 50% del servei habitual en la resta del dia.

Per als trens de Mitjana distància s'estableix una mitjana del 65% dels serveis habituals, i en els d'Alta Velocitat i Llarga Distància, el 72%. Respecte als trens de Mercaderies, s'estableix un percentatge del 24% del servei habitual.

tracking