Diari Més

Deu centres residencials tenen 46 casos actius de covid-19

Un total de 26.790 usuaris de residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç, el 57,5% del total

Brigida del Rey, primera àvia del centre que ha rebut la vacuna.

Vacunen a residents i treballadors de la Residència Alt Camp de VallsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de deu centres residencials de serveis socials tenen actualment algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons ha informat el Govern. En concret, hi ha nou centres de gent gran i un per a persones amb discapacitat. Hi ha 46 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (un 0,1% del total).

La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus, informa la mateixa font. Entre el 26 de setembre i el 2 d'octubre hi ha hagut 8 defuncions de residents per la infecció, amb 19 ingressats a l'hospital de mitjana cada dia. Entre els professionals hi ha hagut 52 positius (0,1% del total), amb cap ingressat, els últims catorze dies.

Segons la tipologia del centre, a les nou residències de gent gran hi ha 45 usuaris infectats (0,1% dels residents) i 42 professionals afectats (0,1% del total). Al centre per a persones amb discapacitat, hi ha un cas actiu entre els residents i 8 professionals (0,1% respecte al total).

El 97,2% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,6% tenen la pauta completa. 35.694 persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç, que representa el 65,9% del total de persones que viuen a residències de gent gran. La previsió és que la setmana vinent acabi la vacunació de la dosi de reforç a les residències de gent gran. Pel que fa als treballadors, el 92% ha rebut la primera dosi i el 91,1%, la pauta completa.

Del 26 de setembre al 2 d'octubre s'han fet 3.749 proves PCR i 565 tests d'antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 1,12% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se'ls han fet 13.748 PCR i 1.248 tests d'antígens, amb un 0,2% de positius. La positivitat en la població general és del 2,01%.

tracking