Diari Més

Argimon demana «no abaixar la guàrdia» perquè la pandèmia no ha acabat i alerta que les setmanes vinents seran «clau»

El conseller reclama a l'Estat mantenir els fons covid per poder encarar també l'«onada oculta» de la pandèmia

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Argimon demana «no abaixar la guàrdia» perquè la pandèmia no ha acabat i alerta que les setmanes vinents seran «clau»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha demanat «no abaixar la guàrdia»perquè la pandèmia no ha acabat i ha assegurat que les següents setmanes seran «clau». En una compareixença al Parlament, Argimon ha alertat que la tardor i l'hivern són els mesos dels coronavirus i per això ha reclamat ser conscients que encarà s'està en pandèmia. «Covid en seguirem tenint», ha manifestat. Ha garantir que des del Govern es continuarà promovent la vacunació de proximitat. Ha demanat també al govern espanyol mantenir els fons covid perquè malgrat que la incidència pugui ser més baixa hi ha també una «onada oculta», la de les seqüeles, que caldrà afrontar «de manera decidida».
Argimon ha explicat que la incidència actualment és baixa i que l'afluència als centres d'atenció primària és «assumible i gestionable», amb uns 350 casos al dia. També als hospitals i les UCI.

El conseller ho ha dit durant una intervenció per valorar la gestió de la cinquena onada, quan entre d'altres mesures es va tornar a tancar l'oci nocturn. A les portes de la reobertura també en espais anteriors, ha afirmat que quan es parla d'un sector no se'l vol responsabilitzar de la situació sinó que s'ha de tenir present que hi ha activitats que, pel fet d'afavorir la socialització i dificultar el compliment de mesures, poden generar situacions «de més risc».

tracking