Diari Més

Economia

L'Agència Tributària de Catalunya incorpora Bizum com a modalitat de pagament d'impostos

La mesura beneficiarà vora dos milions de contribuents que han d'abonar quotes inferiors a 150 euros

Els atacants estudien primer el perfil de les seves víctimes en xarxes socials per a donar més credibilitat al frau, ja que aporten dades personals en el missatge que els envien

Detecten una nova estafa a través de Bizum que suplanta a la Tresoreria General de la Seguretat Social

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha incorporat aquest dilluns la plataforma Bizum com a modalitat de pagament dels impostos que gestiona. Segons ha informat en un comunicat, els contribuents podran efectuar pagaments de fins a 150 euros. La mesura beneficiarà al voltant de dos milions de persones i repercutirà principalment en l'import sobre les emissions de diòxid de carboni. Amb aquest anunci, l'ATC es converteix en una de les primeres administracions de l'Estat que implementa aquest nou sistema de pagament. A banda de Bizum, l'ATC continua oferint el pagament a través de la seva seu electrònica, a través del telèfon 012, mitjançant les oficines de Correus o a partir d'entitats financeres col·laboradores amb l'administració.
Per poder fer pagaments a través de la plataforma, el contribuent ha de seleccionar l'opció 'Bizum' després d'haver introduït les dades corresponents a la seu electrònica de l'Agència. Seguidament, el sistema demanarà un número de telèfon a l'usuari. Si aquest número està donat d'alta a una de les entitats financeres que ofereixen el servei de Bizum comerços, el pagament es podrà efectuar. Un cop feta la transferència, es generarà un justificant que es podrà obtenir a la mateixa seu electrònica de l'ATC de forma immediata.

Segons l'Agència, la protecció de les dades dels usuaris està garantida, ja que el número de telèfon que es demana serveis només per pagar amb Bizum.

tracking