Diari Més

Mobilitat

Renfe reforça les vies per enviar notificacions a maquinistes per evitar l'incompliment de serveis mínims

Dilluns hi ha la tercera jornada de vaga i ja s'han obert 31 expedients

Un nombrós grup de gent intenta entrar a un tren en la segona jornada de vaga de maquinistes de Renfe a l'estació de Barcelona-Sants.

Renfe reforça les vies per enviar notificacions a maquinistes per evitar l'incompliment de serveis mínimsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe assegura que ha reforçat les vies per enviar notificacions a maquinistes de cara a les pròximes jornades de vaga convocades pels sindicats SEMAF i SF. Es lliuraran per tres vies: correu electrònic, burofax i en mà de manera personal. L'objectiu és evitar l'incompliment de serveis mínims principalment a Rodalies de Catalunya i al País Valencià, com ha passat en les jornades de vaga de dijous i divendres. De moment, Renfe informa que ha obert 31 expedients a maquinistes de Catalunya i País Valencià que han fet faltes «molt greus». Els maquinistes podrien rebre una sanció que pot anar des de la suspensió de cinc dies de sou i feina fins a l'acomiadament.

31 expedients oberts

Renfe ha obert fins al moment 31 expedients a maquinistes de Rodalies de Catalunya i Rodalies de València que han incorregut en faltes considerades molt greus durant les dues jornades de vaga convocades els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. Els Serveis Jurídics i el departament de Recursos Humans de Renfe estan analitzant l'obertura addicional de nous expedients.

En funció del resultat d'aquests expedients, els maquinistes podrien rebre una sanció d'entre la suspensió de cinc dies de sou i feina fins a l'acomiadament. Aquests expedients són comunicats per Renfe per tres vies, per correu electrònic certificat, que és un enviament d'e-mail amb certificació de recepció inclosa; per burofax personal adreçat al treballador expedientat i per burofax adreçat als Comitès locals als quals estan assignats aquests treballadors.

tracking