Diari Més

Política

Illa veu «distensió i un clima nou» a Catalunya per l'aposta pel diàleg i ganes «de girar full» de l'1-O

El socialista critica «l'actitud victimista» i el «desgovern» a Catalunya i diu que el PSC és una «alternativa real»

Salvador Illa

Salvador IllaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, veu «distensió i un clima nou a Catalunya» per l'aposta «valenta» pel diàleg que ha fet el govern espanyol i les ganes que, segons ell, hi ha «de girar full» de l'1-O. «Aquests dies alguns commemoren certes dates, i ja veiem el ressò social que tenen», ha dit. Segons el socialista, que ha assistit aquest dissabte al matí a l'assemblea de delegats del PSC que anirà al 40è Congrés Federal del PSOE de València, el govern de Catalunya té una «actitud victimista» i viu en la «divisió» i el «desgovern». Per Illa, el PSC és una «alternativa real» davant dels «horitzons impossibles» que es marca el Govern, com l'amnistia o l'autodeterminació.
Segons el líder socialista, el Govern està «clarament per sota» d'allò que Catalunya necessita perquè està fa unes «polítiques tímides i equivocades», com el rebuig a l'ampliació del Prat -que Illa ha atribuït a desavinences internes- o la manca de places a FP. A parer seu, l'executiu d'Aragonès no té «instruments» perquè encara té uns «pressupostos prepandèmics». En aquest sentit ha posat en dubte que es puguin tirar endavant els comptes del 2022, tot i que el seu partit ha ofert ajuda per tirar-los endavant en reiterades ocasions.

Illa també ha criticat que ERC i JxCat sempre donen la culpa als altres. «Sempre és Madrid, que la democràcia no funciona, que Europa no ens mira», ha retret tot assegurant que mai tenen una «actitud d'autoexigència». Per tot plegat, el socialista ha considerat que ara és «més necessària» l'alternativa real del PSC per fer front al desgovern de Catalunya.

tracking