Diari Més

Societat

L'Observatori Contra l'Homofòbia apunta un increment del 46,6% d'incidències LGTBI-fòbiques

L'entitat ha registrat més de 1.000 incidències en els set anys de vigència de la llei de defensa del col·lectiu

Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia.

L'Observatori Contra l'Homofòbia apunta un increment del 46,6% d'incidències LGTBI-fòbiquesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha apuntat un increment del 46,4% d'incidències LGTBI-fòbiques en el que va d'any. En concret, de gener a setembre del 2021 s'han registrat 214 incidències contra el col·lectiu. Davant d'aquest panorama, els responsables de l'entitat han demanat en roda de premsa que el Parlament creï un grup de treball per tractar «l'espiral de violència i discriminació»que suposa la LGTBI-fòbia, en paraules d'Eugeni Rodríguez, president de l'entitat. Aquest dissabte es compliran set anys de l'aprovació de la llei LGTBI de Catalunya, i des d'aleshores l'OCH afirma que ha registrat més de 1.000 incidències contra el col·lectiu.

Aprofitant l'efemèride, l'OCH proposa un seguit de reformes al reglament de la norma, com ara harmonitzar el dret antidiscriminatori de Catalunya o que hi hagi la possibilitat de reparar la víctima de manera pecuniària «però també simbòlica», com a reparació cap a tot el col·lectiu «que es veu afectat per l'agressió».

Altres reivindicacions són que la víctima «se senti escoltada»i pugui presentar les al·legacions que cregui convenient «durant tot el procediment sancionador». O que entitats com el mateix OCH puguin ser «part activa»del procediment sancionador administratiu.

Finalment, Rodríguez ha destacat la coordinació amb els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior a l'hora de tractar els casos.

tracking