Diari Més

Política

El Parlament rebutja preparar el referèndum per a aquesta legislatura com demana la CUP

Els anticapitalistes s'han quedat sols votant sí, ERC s'ha abstingut, Cs no ha votat, i JxCat i la resta han votat no

La presidenta del grup de la CUP, Dolors Sabater, passa pel costat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, durant el debat de política general.

El Parlament rebutja preparar el referèndum per a aquesta legislatura com demana la CUPACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Parlament ha rebutjat que les institucions catalanes es comprometin «a dur a terme un referèndum d'autodeterminació abans no finalitzi la legislatura»i a «iniciar immediatament -des del Govern- els debats i treballs necessaris per a garantir-ne la seva realització». Aquesta era la proposta de resolució que havia presentat la CUP en solitari al debat de política general per tal de posar calendari a un nou referèndum, però les negociacions entre els independentistes han fracassat i els anticapitalistes s'han quedat sols votant-hi a favor. ERC ha acabat abstenint-se, Cs no ha volgut votar, i JxCat la resta de grups hi han votat en contra.
Aquesta era una de les propostes que més ampolles havia aixecat entre els grups. L'oposició no hi veia cap element positiu, i ERC, Junts i el Govern s'havien queixat perquè asseguraven que la CUP no ho havia parlat ni negociat amb ells. Durant aquest dijous, però, els tres grups sobiranistes han intentat consensuar textos pactats que incloguessin el referèndum, algun tipus de calendari, el dret a l'autodeterminació i la llei d'amnistia. Però els intents i les reunions han fracassat, i la proposta de la CUP s'ha acabat rebutjant.
tracking