Puigneró ha insistit que l'aplicació no serà per a l'usuari sinó per a la persona que ha de permetre l'accés a un determinat lloc. Un cop passat el codi QR que apareix al certificat covid sanitari, l'aplicació emet un semàfor verd o vermell amb el nom i la data de naixement, que s'ha de comprovar amb el DNI. El semàfor verd s'obtindrà si es té la pauta completa de vacunació, una PCR negativa o si s'ha passat la covid en els darrers sis mesos. L'usuari podrà aportar el QR en paper o a través del telèfon mòbil.
El vicepresident ha assegurat que està garantida la protecció de dades i que precisament per això treballen en una aplicació pròpia. En aquest sentit, ha agraït altres iniciatives però ha posat en valor que cal donar les màximes garanties sobre protecció de dades. «Només has d'acreditar que estàs vacunat i que ets major d'edat, no calen més dades que aquestes, el verificador no ha de saber res més de tu», ha explicat.
Tot i que el principal debat està en l'oci nocturn, Puigneró ha deixat clar que aquesta aplicació no és només per aquest àmbit sinó que ha de servir per a «diferents tipus» d'establiments o esdeveniments.
Sense data
Tot i expressar la voluntat que aquesta aplicació pugui estar en marxa al més aviat possible, Puigneró no ha volgut aventurar dates. Ha afegit però que la verificació es podria fer també manual perquè el passaport covid ja existeix i per això ha dit que s'han plantejat l'opció manual com a «alternativa» fins que estigui desenvolupada la nova tecnologia. Això podria servir per reobrir l'oci nocturn. «Podria ser una opció», ha dit en ser preguntat.
El vicepresident no contempla que la justícia tombi l'ús d'aquesta aplicació perquè «no ho ha fet en altres comunitats».