Diari Més

Política

Torrent titlla de «nyap» la gestió de les ajudes del govern espanyol a empreses i autònoms

El conseller es mostra «optimista» sobre la continuació de l'activitat industrial a les plantes que deixarà Nissan

El president del Parlament, Roger Torrent, accedint a l'hemicicle.

president del Parlament, Roger TorrentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha qualificat de «nyap» el reial decret per a les ajudes del govern espanyol a empreses i autònoms i ha afirmat que està a l'espera de saber si podrà fer una tercera convocatòria per repartir la totalitat dels 993 MEUR. La segona, de 463 MEUR, es va tancar el 30 de juliol, tot i que es desconeix si es va esgotar. En una entrevista a 'El Periodico', Torrent explica que està pendent de les dades de l'Agència Tributària. «El nostre compromís és que no quedi ni un euro sense atorgar», subratlla el conseller., que detalla que s'han rebut 12.000 sol·licituds. Sobre Nissan, es mostra «optimista» sobre la continuïtat de l'activitat industrial a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu.
En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que serà «un projecte associat a la transició de l'automoció cap a les zero emissions i que generarà un valor afegit a Catalunya». També expressa la seva voluntat perquè els actuals treballadors de la marca nipona siguin recol·locats a les noves empreses que arribin sense perdre de vista «altres projectes al conjunt del país que ens han de servir per generar l'ocupació necessària que s'ha perdut amb el tancament de les indústries».

En qualsevol cas, el conseller assegura que els projectes que s'acabin escollint seran d'»activitat immediata», tot i que caldrà un «procés de transició» per arribar al 100% de productivitat. De moment, la pròxima reunió de la taula de reindustrialització està prevista per a l'1 d'octubre.

Pel que fa els fons Next Generation, Torrent aposta per no «menystenir cap opció» i assegura que tots els projectes «són vàlids per a Catalunya». «Hem d'escollir el millor projecte per a Nissan, però això no significa que eliminem la resta ja que potser es pot reubicar a la resta del país», afegeix.

D'altra banda, Torrent ha remarcat la necessitat de tractar en el marc del diàleg social aspectes com el SMI, que el Govern aspira que sigui de 1.239 euros davant els 965 acordat fa pocs dies, o un programa de provar per aplicar la jornada de 32 hores setmanals.

tracking