Diari Més

Successos

Aldarulls en la segona nit de 'macrobotellot' durant les festes de la Mercè a Barcelona

Grups de joves fan destrosses al Palau de Congressos de Fira de Barcelona i llencen ampolles de vidre contra els agents

Imatge de la plaça Espanya després del macrobotellot.

Aldarulls en la segona nit de 'macrobotellot' durant les festes de la Mercè a BarcelonaTwitter @Mn_Sa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona nit de 'macrobotellot' a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona ha acabat amb aldarulls. En la segona nit de les festes de la Mercè, milers de joves s'han agrupat a l'entorn de plaça Espanya per beure i ballar sense respectar les distàncies de seguretat i sense mascareta. Alguns grups han fet destrosses al Palau de Congressos, han cremat contenidors, arbres i algun cotxe.

També han llençat ampolles de vidre contra els agents de la Guàrdia Urbana que els intentaven dispersar, segons es pot veure en vídeos penjats a Twitter per la periodista del diari 'El Periódico' Elisenda Colell.

A més a més, el sindicat CSIF ha denunciat aquest dissabte un intent d'assalt a la comissaria de la Guàrdia Urbana pròxima a l'Avinguda Maria Cristina i Plaza España de Barcelona per part d'un grup d'entre 300 i 400 persones, que ha danyat les instal·lacions i ha fet destrosses en vehicles policials i personals.

En un comunicat, aquest sindicat ha criticat la falta d'efectius en el torn de nit de la Guàrdia Urbana per a poder fer front als macrobotellons que s'han produït a la ciutat de Barcelona aquesta passada matinada i la del divendres, en el marc de les festes de la Mercè.

La secció sindical de CSIF a l'ajuntament de Barcelona ha assegurat que unes 300 o 400 persones que feien botelló en la plaça Espanya s'han traslladat a la comissaria pròxima de la Guàrdia Urbana, situada al carrer de la Guàrdia Urbana i pròxima al carrer Lleida, on han danyat les instal·lacions.

Segons l'estimació d'aquest sindicat, aquesta passada nit s'han concentrat en la plaça Espanya i els carrers adjacents unes 25.000 persones, altres 2.500 a les platges, 1.300 en la zona del passeig delBorn, 800 en la del museu del MACBA i hi ha hagut altres botellons en altres zones de la ciutat.

«És vergonyós com la prefectura de la policia no reforça el torn de nit, un dels més castigats i amb menys efectius per a fer front a la problemàtica amb la qual ha de bregar cada dia», han indicat en la nota.

CSIF defineix el succeït en la segona nit de les festes de la Mercè com a «terrorisme urbà» i denúncia que el govern municipal el «consent».

«La policia no intervé perquè segueix els criteris polítics i no els criteris policials que haurien de regir i aplicar-se», han considerat.

L'ajuntament de Barcelona té previst facilitar dades del succeït aquesta passada nit en una roda de premsa a les 10.30 hores d'aquest dissabte.

tracking