Diari Més

Política

Sànchez avisa que JxCat «no regalarà» el vot als pressupostos de l'Estat i demana unitat als independentistes a Madrid

El líder de Junts no confia que els PGE siguin bons per Catalunya i aposta per aprovar els de la Generalitat amb la CUP

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, en roda de premsa des de la seu del partit.

secretari general de JxCat, Jordi SànchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha alertat aquest dissabte al govern espanyol que la seva formació «no regalarà»els vots per aprovar els pressupostos generals de l'estat (PGE) «a canvi de res». Tot i que no confia gaire que els comptes de l'estat siguin bons per a Catalunya, ha demanat a les altres forces independentistes al Congrés i al Senat, sobretot ERC i CUP, que pressionin conjuntament a l'executiu espanyol per aconseguir els millors comptes possibles per a Catalunya. Per això, també ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui les forces independentistes per acordar una estratègia comuna a Madrid en aquest àmbit.
Durant el Consell Nacional, el líder de Junts ha dit que de moment no posa línies vermelles al pressupost, però espera que de la reunió entre els independentistes en surtin les apostes concretes. Tot i així, s'ha mostrat pessimista, posant d'exemple la retirada de la inversió a l'aeroport del Prat. En tot cas, ha dit que no manté oberta cap negociació ni converses amb el govern espanyol, i que això hauria d'estar liderat pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i el conseller d'Economia, Jaume Giró.

També ha parlat del pressupost de la Generalitat, que espera que s'aprovin amb la CUP i que abordin dues grans qüestions: la recuperació econòmica, amb suport a l'economia productiva i les pimes, i el rescat social dels més desafavorits.

tracking