Diari Més

Salut admet que hi ha vacunes que han caducat per culpa de la frenada del ritme de vacunació d'aquest estiu

L'objectiu ara és tancar els grans punts de vacunació massiva per obrir centres més petits

Dosis de vacunes de Pfizer llestes per a ser administrades.

Sanitat distribueix aquest dilluns 1,7 milions de dosis de la vacuna de PfizerEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha confirmat que hi ha vacunes ja descongelades que no es podran posar perquè s'han trencat les condicions de conservació que fixen els laboratoris. Salut no ha donat la xifra exacta, però es tracta d'un fet directament relacionat amb la caiguda del ritme de vacunació, que continua per sota de les previsions.

Les vacunes en qüestió van ser tretes dels congeladors i posades en neveres, per tenir-les a punt per posar, però31dies després el medicament ha caducat. Ara aquestes vacunesnoes podran administrar.

De totes maneres Salut confia en lapossibilitatque es torni a ampliar el termini de conservació en nevera que marquen lesfarmacèutiques. Cal recordar que al maig, l'Agència Europea de Medicaments va autoritzar que estiguessin a la nevera31dies, en comptes dels 5 que s'havia dit en un principi.

Les vacances d'estiu han frenat el ritme de vacunació i algunes persones no es presentaven a la cita per a la segona dosi. Amb l'arribada de setembre Salut confiava que el ritme es recuperaria, peròno ha estat així. L'objectiu araéstancar els grans punts de vacunació massiva per obrir centres més petits a les zones on hi ha menys població vacunada.

tracking