Diari Més

Laboral

L'augment del SMI arribarà al 7,3% de les persones cotitzants a Catalunya, segons la UGT

El sindicat valora positivament l'increment però el veu «moderat» tenint en compte la pujada de preus d'aquest any

Una dona fent teletreball

El 94,6% dels treballadors atén missatges de feina fora de l'horari laboral, segons un estudi de la UPFACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) anunciat aquest dijous pel govern espanyol arribarà a 196.353 persones, equivalent al 7,3% dels cotitzants a Catalunya, segons la UGT. El sindicat ha valorat molt positivament aquesta mesura, ja que suposa un «petit avenç» en la línia de «dignificar» els sous més baixos. Tot i això, considera l'increment de l'1,6% «moderat» tenint en compte la pujada de preus registrada aquest any, del 3,3%. La UGT ha assegurat que tenir un salari mínim «digne» és una «necessitat» per avançar en la cohesió social, territorial i sectorial, acabar amb la «xacra» de la pobresa i eradicar les desigualtats salarials i la pobresa laboral del mercat de treball.
El sindicat ha assegurat que un augment «moderat» del salari mínim no permet millorar el poder adquisitiu de les famílies davant l'increment dels preus i ha recordat que un 12% de les persones ocupades a Catalunya es troben en risc de pobresa.

En aquest context, considera «imprescindible»continuar amb la senda d'augment i arribar al 60% del salari mitjà abans d'acabar la legislatura.

El sindicat ha lamentat que les patronals no hagin subscrit l'acord dels sindicats i el govern espanyol i ha assegurat que l'augment del salari mínim no té un impacte negatiu en l'ocupació i, en canvi, té nombrosos beneficis per al conjunt de la societat.

tracking