Diari Més

Política

Sánchez, després de la taula de diàleg: «Hem de treballar sense presa, sense pausa i sense terminis»

Rebutja l'autodeterminació i aposta per obrir el diàleg per les qüestions «on estiguem més a prop»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de premsa al Palau de la Generalitat.

Sánchez, després de la taula de diàleg: «Hem de treballar sense presa, sense pausa i sense terminis»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha recordat aquest dimecres després de la reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que les posicions d'un executiu i l'altre sobre la resolució del conflicte polític a Catalunya estan «molt allunyades», però les dues parts «hem coincidit que la taula de diàleg és el millor camí per avançar», i per això cal treballar «sense pressa, sense pausa, però sense terminis». Un missatge per desplaçar el marge de dos anys per al diàleg que ERC i la CUP van establir al pacte d'investidura, perquè –segons el president espanyol- «per resoldre el fons del conflicte fa falta temps».

Sánchez ha rebutjat les peticions d'Aragonès sobre amnistia i autodeterminació, i ha emplaçat els equips de la taula de diàleg a obrir el debat per les qüestions «on estiguem més a prop»i «podem avançar».

El preisident espanyol ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa després de la reunió d'una hora i 50 minuts que ha mantingut amb el president de la Generalitat a la Sala de Diputats del Palau. La trobada a porta tancada ha durat una hora i ha anat seguida d'una fotografia conjunta de les dues delegacions al Pati dels Tarongers i de la reunió de la taula de diàleg entre els dos executius, que té lloc a la sala torres Garcia i a la que finalment han participat breument Sánchez i Aragonès.

tracking