Diari Més

Política

Raquel Sánchez i Manuel Castells no participaran a la taula de diàleg aquest dimecres a Barcelona

Moncloa indica que s'han descartat amb voluntat d'equilibrar l'equip amb el que presentarà la banda catalana

El ministre d'Universitats Manuel Castells.

Raquel Sánchez i Manuel Castells no participaran a la taula de diàleg aquest dimecres a BarcelonaMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el ministre d'Universitats, Manuel Castells, han saltat a última hora de la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català que tindrà lloc aquest dimecres a Barcelona. Sánchez i Castells figuraven inicialment a l'equip negociador de la banda espanyola, però finalment s'ha decidit que no hi fossin per equilibrar l'equip en nombre de membres al que presentarà la banda catalana, segons ha informat la Moncloa. Així, la delegació espanyola estarà conformada per la ministra de Treball, Yolanda Díaz, el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

De la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hi serà al principi, però després es retirarà perquè els dos equips comencin a negociar. També hi serà Pere Aragonès, que exercirà el mateix paper.

Prèviament, Sánchez i Aragonès s'hauran reunit per negociar l'agenda i les regles del diàleg. Un cop acabi aquesta reunió ambdós compareixeran per separat davant la premsa, i després tots dos assistiran a l'inici de la taula de diàleg per saludar els dos equips i explicar-los els termes de la negociació que han desenvolupat. Després abandonaran la reunió i deixaran els dos equips treballant.

Pel que fa a la delegació catalana, després de la polèmica pels noms proposats per Junts per Catalunya, alguns dels quals no acceptats per Aragonès perquè no eren membres del Govern, a hores d'ara es desconeix si hi haurà membres del soci de coalició liderat per Carles Puigdemont a la taula o només n'hi haurà d'ERC. En aquest sentit, el secretari general de la formació, Jordi Sànchez, ha afirmat aquesta tarda que el partit no canviarà els components designats, i ha acusat la Moncloa de vetar-los.

tracking