Diari Més

Política

Els CDR van anomenar «Batman» al grup que havia de planejar l'«assalt» al Parlament

Avui han estat processats per pertinença a una organització terrorista

Un jove és desallotjat per agents dels Mossos d'Esquadra davant del TSJC

L'Audiència de Barcelona absol els 12 CDR jutjats per encadenar-se a les portes del TSJCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos presumptes membres d'una facció radical dels Comitès de Defensa de la República (CDR), processats per terrorisme en l'Audiència Nacional, compartien un grup de missatgeria denominat «Batman» creat per a «planificar i coordinar l'encàrrec» del «assalt, ocupació i defensa delParlament».

«Batman»,«ElsTortuguesNinja», «BalldeBastons»o «GaarRapata»són alguns noms dels grups de l'aplicació de missatgeriaSignalque compartien diversos dels investigats de la «operació Judes» que aquest dimarts han estat processats per un delicte de pertinença a organització terrorista.

Si el primer d'ells va ser creat el 12 d'octubre de 2018 per a coordinar les accions que presumptament tenien previstes en elParlament, uns altres es dirigien a coordinar «activitats entre les diferents cèl·lules implicades en la fabricació» d'explosius o aquelles altres accions planejades en els dies previs al trasllat dels líders independentistes catalans, llavors a la presó, fins al Tribunal Suprem per a ser jutjats pel cas del «procés».

Però aquesta no és l'única referència al conegut superheroi trobada entre el material confiscat als investigats, els qui anomenaven «laBatcueva»al «laboratori de fabricació d'explosius» que presumptament tenien improvisat en el domicili d'un dels processaments.

El jutge de l'Audiència Nacional que els ha investigat dóna constància d'això en l'acte on proposa jutjar-los per terrorisme amb la tesi que haurien conformat «una organització terrorista paral·lela» als propis Comitès de Defensa, «de caràcter clandestí i estable», amb l'objectiu d'emprendre «accions violentes o atemptats contra objectius prèviament seleccionats».

Entre les instal·lacions contra les quals, segons la recerca, presumptament van planificar actes violents, es troba elParlament, les conselleries d'Interior i Justícia de la Generalitat, casernes de la Guàrdia Civil, la Delegació del Govern a Barcelona o la Fiscalia del TSJ català, entre altres.

Al llarg del seu acte, el jutge, que enquadra als investigats en els denominats Equips de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula radical delsCDR, va desglossant el paper i responsabilitat que presumptament tenia cadascun en tasques com la planificació d'accions, la selecció i reconeixement d'objectius o la preparació de substàncies explosives com el tèrmit, presumptament.

Durant els registres efectuats per la Guàrdia Civil, a més de substàncies químiques, els agents també van trobar diversa documentació, diversos mapes de vies de comunicació, imatges d'instal·lacions, així com una llibreta «amb anotacions manuscrites sobre la forma de conducta en cas que algun membre sigui detingut o imputat i de la conveniència de forçar la detenció per a obtenir un major impacte mediàtic».

tracking