Diari Més

El 0,5% de monitors i infants del lleure a l'estiu va tenir covid, molt per sota de la incidència dels seus grups d'edat

El nombre d'activitats del 2021 pràcticament iguala el del 2019, quan es va batre el rècord

Pla detall d'una pilota a les mans d'una nena participant al casal d'estiu de la Fundació Pere Tarrés a Torredembarra.

La Generalitat farà cribratges a monitors que marxen de campaments o colònies a partir d'aquest dissabteACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència de casos de covid-19 entre els monitors i infants de les activitats de lleure educatiu de l'estiu ha estat del 0,54%. És la principal dada que la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el de Salut, Josep Maria Argimon, han donat a conèixer en el balanç del lleure educatiu de l'estiu, marcat per la cinquena onada. Argimon ha indicat que, en els grups d'edat on es troben majoritàriament monitors i infants, la incidència ha estat del 4,45%, nou vegades superior. Per a Argimon, aquestes xifres mostren que «s'han extremat els protocols»i que les activitats s'han fet amb les mesures necessàries. Cervera ha destacat que el 2019 es va batre el rècord d'activitats de lleure a l'estiu i el 2021 «pràcticament s'ha igualat».
Durant l'estiu, s'han organitzat 8.521 activitats de lleure educatiu arreu de Catalunya, amb un total de 441.521 joves i infants que hi han participat. Són unes dades que s'apropen a les d'abans de la pandèmia, ha destacat Cervera en la roda de premsa d'aquest divendres. La consellera de Drets Socials ha reconegut la importància del lleure educatiu per als infants i adolescents, sobretot en aquests mesos marcats per la covid-19 i les restriccions derivades per contenir-ne els contagis.

Entre altres mesures que es van prendre per augmentar la seguretat de les activitats del lleure educatiu a l'estiu, sobretot davant dels contagis desbocats el juliol en la cinquena onada, que van afectar els grups més joves, Salut va començar a mitjan juliol a fer cribratges en els monitors i infants de 10 a 15 anys que participessin en casals o colònies amb tests a les farmàcies. S'han fet prop de 40.000 tests en el marc d'aquests cribratges.

Argimon ha assenyalat que els resultats de la iniciativa han servit per implantar els tests a les farmàcies per als contactes estrets de persones que tinguin la covid-19 en l'entorn escolar, protocol publicat recentment i que es comença a aplicar amb l'arrancada del curs.

Salut també va muntar un dispositiu mòbil, amb participació de Creu Roja, per fer tests als participants i monitors de les activitats on es detectés un positiu i es van habilitar cues específiques per vacunar els monitors en els punts més massius, una vegada la vacunació es va obrir als seus grups d'edat.

tracking