Diari Més

Oriol Mitjà augura un «alto al foc» de la pandèmia al febrer si no hi ha sorpreses

Elena diu que «tant de bo» pogués obrir l'oci nocturn però insisteix que es farà quan ho avalin les dades sanitàries

El doctor Oriol Mitjà davant la seu d'Eurecat

Oriol Mitjà: «El microconfinament quirúrgic s'ha de fer ja»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que «tant de bo» pogués obrir l'oci nocturn però ha insistit que només es farà quan el Departament de Salut tingui clar que ho avalen les dades sanitàries. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha defensat que les dades sanitàries no permeten aquesta reobertura i que la justícia així ho ha avalat. Així, ha insistit que es farà quan Salut «vegi clar» que reobrir no implica un nou increment de casos i pot contribuir a una nova onada. En canvi, l'epidemiòleg Oriol Mitjà ha defensat a RAC1 que el sector «ja es pot reobrir», tot i que ha concretat que s'ha de fer amb mesures com el certificat covid, la mascareta obligatòria, ventilació i mesuradors de CO2. Ha reconegut que una reobertura «a la brava» implicaria una nova crisi.

En aquest sentit, veu probable una sisena onada a l'octubre però ha augurat que serà «petita i menys greu». A més, ha afirmat que «segurament serà l'última» i ha afegit que al febrer hi pot haver un «alto al foc» de la pandèmia si no hi ha cap sorpresa.

Elena ha assegurat que tots tenen «moltes ganes» de poder reobrir l'oci nocturn perquè quan aquest està tancat tot és «més difícil de gestionar». Tot i això, ha defensat que hi ha un bé superior, que és la salut pública. En tot cas, ha dit que el Govern no ha marcat uns llindars a partir dels quals es podria procedir a aquesta reobertura dels locals d'oci nocturn.

tracking