Diari Més

Vehicles

L'Agència Tributària publica el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l'impost sobre les emissions de CO2

El pagament generarà una recaptació de gairebé 66 MEUR provinents d'1.650.342 contribuents

alt

operació tornada, cua, setmana santa, Roda de Berà, trànsit, vehicle, N-340, retenció, carretera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. L'impost s'aplica a turismes, furgonetes i motocicletes sobre la base de les emissions de diòxid de carboni de 2020. En aquest any han quedat subjectes a l'impost 1.650.342 contribuents i 2.267.168 vehicles, amb una recaptació prevista de gairebé 66 milions d'euros. Aquest import es destinarà íntegrament i a parts iguals al Fons climàtic i al Fons del patrimoni natural, amb l'objectiu d'invertir en accions de millora de l'entorn i del transport públic, fomentar les energies renovables i vehicles nets i impulsar la mobilitat sostenible, entre altres.

Consulta el padróAQUÍ.

Aquest impost és d'obligat pagament per a totes les persones titulars d'un vehicle amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. També estan obligades a tributar les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats durant el 2020.

Per contra, estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o els vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de nou persones. Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics gaudeixen d'una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen.

Les persones que van domiciliar el pagament abans del 15 de juliol i es van subscriure a la notificació electrònica gaudeixen d'un 2% de bonificació de la quota i rebran un càrrec a compte el dia 5 de novembre. A partir d'ara, es pot continuar domiciliant el pagament de l'impost per a l'exercici 2021 i els posteriors.

En cas que s'hagi d'abonar l'impost, el pagament està disponible en línia des de la mateixa pantalla de consulta del padró.

tracking