Diari Més

Energia

El preu de llum puja sense fre

La franja més cara aquest dijous serà de nou a deu de la nit amb 148 euros el MWh

Una bombeta de llum càlida penjant del sostre.

El preu de la llum assoleix un nou màxim des de l'entrada en vigor de la nova tarifaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de la llum continua l'escalada i tornarà a batre rècords aquest dijous amb un preu de 140,23 euros per MWh, segons les últimes dades publicades aquest dimecres per l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE). La franja més cara per fer servir els electrodomèstics serà de nou a deu de la nit, amb un import de 148 euros el MWh. El període més barat serà de quatre a cinc de la tarda, amb un preu de 137,45 euros el MWh. La dada d'aquest dijous superarà el rècord històric d'aquest dimecres, de 132,47 euros, en un estiu amb quotes sense precedents.

El preu mitjà de la llum d'aquest dijous suposarà una pujada del 14,23% respecte al mateix dia de la setmana passada (122,76 euros el MWh) i triplicarà l'import registrat en les mateixes dates de l'any passat (44,02 euros el MWh). De totes maneres, l'estiu passat els preus van reduir-se notablement per la caiguda de la demanda provocada per la pandèmia.

Aquestes dades afegeixen pressió al govern espanyol després que aquest dilluns la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, tanqués la porta a establir un preu màxim de l'electricitat. En una compareixença a la Comissió de Transició Ecològica al Congrés dels Diputats, la també vicepresidenta tercera va reconèixer que el rebut de les llars amb la tarifa regulada (PVPC) s'encarirà un 25% en comparació amb els preus de l'any passat.

tracking