Diari Més

Judicial

Un jutjat de Barcelona condemna deu estudiants per desobediència greu i els obliga a pagar més de 10.000 euros de multa

Tots ells participar en una acció de protesta davant la Secretaria d'Universitats per exigir la rebaixa de les taxes

Manifestació professors i estudiants

Manifestació professors i estudiantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Barcelona ha absolt una estudiant i n'ha condemnat deu per un delicte de desobediència greu a l'autoritat. Els fets es remunten al 15 de març del 2018, quan tots ells van participar en una acció de protesta davant la Secretaria d'Universitats, a Via Laietana, per exigir al Govern una baixada del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació dels preus de graus i màsters. La sentència obliga els condemnats a pagar 1.080 euros per cap com a multa per haver desatès l'ordre dels agents de la policia que els ordenaven alliberar-se de les cadenes que els lligaven a la porta de l'edifici en qüestió. La suma total s'eleva a una xifra de 10.800 euros, a més de les costes processals.

Al document, el jutjat situa els fets al voltant de les 8 del matí, quan el grup d'estudiants van bloquejar la porta d'accés de la Secretaria d'Universitats amb una cadena metàl·lica, «impossibilitant»l'accés dels usuaris i treballadors. La sentència també sosté que els manifestants van envair la calçada «paralitzant»el trànsit de persones i vehicles en aquesta via.

En aquest sentit, explica que un cop van arribar els agents dels Mossos d'Esquadra, els van sol·licitar, tant individualment, com a través d'un megàfon, que abandonessin el lloc. La gran majoria de manifestants, assenyala, van marxar del lloc, a excepció dels condemnats, que van decidir «impossibilitar»la seva retirada i forçant que la policia els alliberés dels seus encadenaments «voluntaris». Un fet que, subratlla, va demorar el restabliment de la circulació de vehicles i persones fins passada la 1 del migdia.

tracking