Diari Més

Societat

Celebren la reobertura de la rotonda d'accés de l'AP-7 a Torredembarra després d'anys de reivindicacions

Aquesta matinada s'han substituït els blocs de formigó per cons i a la mitjanit es reobrirà la circulació

Els veïns durant el tall que van realitzar l'octubre de 2019.

Carreteres confirma que alliberarà la rotonda de Torredembarra la nit del 31 d'agostCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els blocs de formigó estil New Jersey situats a la rotonda d'accés a l'AP-7 a Torredembarra ja són història. Aquesta matinada han estat retirats pels operaris, una acció celebrada pel veïnat de la urbanització Brises del Mar d'Altafulla, que des del 2018 n'ha reclamat l'eliminació en una trentena de protestes. Durant aquest dimarts però, la rotonda encara no ha recuperat el seu aspecte original i els vehicles estan obligats a desviar-se com fins ara. Els blocs de formigó s'han substituït per cons provisionals, que es retiraran definitivament aquesta propera mitjanit, coincidint amb la gratuïtat de l'autopista. Durant el matí operaris han estat retirant cartells i adequant la via. Els veïns confien que no hi haurà embussos de trànsit.

Els veïns de la urbanització Brisas del Mar d'Altafulla s'han queixat des de la col·locació dels blocs de formigó que els canvis implementats a la rotonda els perjudiquen. De fet, no els permet anar des de la urbanització directament cap a Torredembarra, sinó que s'han de desviar uns dos quilòmetres per l'N-340.

Maria José Carabante, veïna de la urbanització Brises del Mar, ha celebrat que aquesta mitjanit es recuperi la circulació original de la rotonda. «Ha estat un calvari perquè vivim a Altafulla però estem més a prop de Torredembarra i cada dia passem tres o quatre vegades per la rotonda», ha indicat. Segons Carabante, cada vegada perden entre deu i quinze minuts, en funció del trànsit. A més, durant els tres anys de lluita veïnal han denunciat que la sinistralitat s'ha incrementat. Han arribat a fer més de 30 talls de carreteres i protestes, generalment durant caps de setmana d'alta mobilitat a l'estiu.

Amb l'aixecament dels peatges i la recuperació de la «normalitat» de la rotonda els veïns confien que no s'incrementarà gaire el trànsit a la zona. De fet, molts conductors que viatgen per l'AP-7 surten de l'autopista i hi tornen entrar a Torredembarra per obtenir la bonificació per al tram entre la localitat torrenca i Salou. També molts camions que tenen origen o destinació a Tarragona acaben fent servir el peatge de Torredembarra per incorporar-se o sortir de l'AP-7, fet que incrementa el trànsit en aquest punt.

En un comunicat, l'Ajuntament d'Altafulla també s'ha mostrat satisfet amb l'alliberament, que permetrà «descongestionar l'A-7 i la N-340» i «millorar la connexió i mobilitat entre municipis del Baix Gaià».

tracking