Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil desactiva el Pla INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses

El pla INUNCAT queda en fase de Prealerta perquè encara podria ploure amb intensitat durant la propera nit

pluja rambla tarragona

pluja rambla tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitatha desactivat aquest vespre l'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop finalitzat l'episodi de pluges més intenses sense incidències greus.

El Pla INUNCAT queda en fase dePrealertaatès que les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC indiquen que encara es poden produir xàfecs intensos locals, amb menor intensitat i probabilitat, al llarg de les properes hores al Pirineu i Prepirineu. També podrà descarregar al litoral la propera nit i matinada, amb nuclis més concentrats al litoral central i sud.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut en aquest episodi 36 trucades per 23 incidències relacionades amb les pluges, la majoria d'aquestes amb origen al Baix Camp (16) i al Tarragonès (8). Les trucades han estat per inundacions i acumulacions d'aigua, cap d'elles de gravetat.

De les trucades a emergències, Bombers de la Generalitat han rebut 13 avisos relacionats amb les pluges, la majoria per acumulacions puntualsd'aigua a la via pública sense conseqüències queno hanrequerit actuació.

L'SMC ha informat que s'ha superat el llindar d'intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts) al Masroig (Priorat) (26.8 l/m2), a Sant Pau de Segúries (Ripollès) (22 l/m2) i a Tivissa (Ribera d'Ebre) (22 l/m2).

Els registres d'acumulació més destacats han estat als Guiamets (Priorat) (54,4 l/m2), a l'Illa de Buda (Montsià) (50,2 l/m2) i a Nulles (Alt Camp) (47,6 l/m2).

tracking