Diari Més

Catalunya lidera la venda de test d'antígens en farmàcies de tota Espanya

Les farmàcies catalanes han venut un total de 924.556 unitats d'aquestes proves diagnòstiques

Una farmacèutica de la farmàcia Salazar, al carrer Cos del Bou, entrega un test d'antígens a un client.

Allau de peticions a les farmàcies tarragonines per obtenir els tests d'antígensJoan Carles

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya és la comunitat autònoma en la qual es venen més test d'antígens en farmàcies de tota Espanya, amb al voltant del 25% de les vendes totals.

Segons un informe de la consultoraIQVIAdifós aquest dimarts, en concret, les farmàcies catalanes han venut un total de 924.556 unitats d'aquestes proves diagnòstiques des que es va autoritzar la seva venda per part del Govern sense recepta el passat 20 de juliol.

Malgrat aquestes dades, la venda de test a Catalunya continua disminuint per tercera setmana consecutiva, després d'aconseguir el màxim en la setmana del 26 de juliol, igual que al conjunt d'Espanya, on les vendes han disminuït un 48,8% des de llavors.

Segons aquestes previsions, assenyala l'informe, les farmàcies catalanes compten amb suficients test per a fer front a la demanda prevista per als pròxims dies.

Aquestes dades arriben quan els indicadors epidèmics continuen millorant molt lentament a Catalunya, on s'han diagnosticat 1.862 nous casos decovidi s'han notificat 26 noves morts per la malaltia en les últimes 24 hores, amb una tendència al fet que s'alenteixi el descens de la corba de la cinquena onada.

La segona comunitat autònoma en la qual més test es venen actualment és Andalusia, amb 669.221 unitats vingudes que suposen un 18% del total.

La segueixen Madrid, amb 431.164 test venuts (11,6%), i la Comunitat Valenciana, amb 365.129, que suposen el 9,8% del total.

Les tres autonomies en les quals menys test s'han venut són Navarra (29.926, 0,8%), La Rioja (33.132, 0,9%) i Extremadura, amb 45.935 unitats que representen el 1,2% del total.

tracking