Diari Més

Argimon assegura que la «sisena onada» de la covid «és molt probable que arribi»

Ha tornat a defensar que el toc de queda respon a «raons estrictament sanitàries»

Tres joves, dos d'elles sense mascaretes, xerrant a la plaça Corsini de Tarragona, en el primer dia sense obligatorietat de dur mascaretes.

Poques persones sense mascareta a Tarragona: «No tenim por, però s'ha de tenir precaució»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep MariaArgimon, ha asseverat aquest dimarts que «és molt probable» que arribi a Catalunya una «sisena onada» de covid-19 i ha urgit a la població a vacunar-se com més aviat millor per estar «protegida» i poder fer front a la pandèmia.

Així ho ha assenyalat en una entrevista en Catalunya Ràdio, en la qual no ha «descartat» una nova onada de coronavirus amb una variant «més virulenta o infecciosa» i ha evitat valorar el revés del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ahir va rebutjar la petició delGovernper a implantar el toc de queda a Barcelona i altres 61 municipis de més de 20.000 habitants.

«La sisena onada és molt probable que arribi i com més protegits estiguem a nivell de vacunació, més es podrà controlar», ha apuntatArgimon, per a qui la manera d'«intentar conviure amb el virus» és immunitzar a la població «entenent i sabent que (...) sempre pot haver-hi alguna de les noves variants que s'imposi».

«La millor manera de protegir-nos d'una sisena onada, que no és descartable, és vacunar i vacunar», ha emfatitzat.

Ha evitat polemitzar sobre el parer del TSJC, que el dilluns va rebutjar el toc de queda per a 148 municipis amb una incidència de 125 positius en considerar que no es justifica en raons sanitàries sinó d'ordre públic, i ha recordat que la vacunació és l'«eina principal» per a combatre la pandèmia.

«Encara queda molta gent per vacunar, tenim les vacunes i el personal preparat», ha dit abans d'apel·lar a la «responsabilitat» de tots «tant de dia com de nit».

No obstant això, ha tornat a defensar que el toc de queda respon a «raons estrictament sanitàries» perquè, ha recordat, «és durant la nit quan es produeixen interaccions socials més àmplies i quan les mesures de prevenció i protecció es relaxen més», com en el cas de la festa major del barri de Gràcia, a Barcelona.

De fet,Argimonha destacat que les imatges que ha vist d'aquestes festes -una de les més multitudinàries aquest estiu- li «han agradat menys» que les dels festivals de música que es van celebrar al juliol.

«Molt probablement hi haurà contagis perquè és molta gent no vacunada, amb poca mascareta i gens de distància», ha vaticinat.

tracking