Diari Més

La secretària de Salut Pública del Govern qüestiona que es pugui arribar a la immunitat de grup per la variant Delta

Carmen Cabezas defensa el toc de queda proposat perquè la majoria de ciutats estan en risc «molt alt»

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, amb la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, al punt de vacunació de covid-19

La secretària de Salut Pública del Govern qüestiona que es pugui arribar a la immunitat de grup per la variant DeltaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública del Govern, Carmen Cabezas, ha admès, en una entrevista a Rac1, que és possible que no s'arribi a la immunitat de grup o que sigui molt més complicat per la variant Delta del coronavirus. «És difícil dir si es podrà assolir la immunitat de grup, però sí que assolirem una major protecció per tota la població», ha dit, tot afegint que «la immunitat de grup amb la variant Delta és difícil». Per a Cabezas, «si les variants anteriors contagiaven una mitjana de dues o tres persones, la Delta n'infecta de cinc a vuit», i això posa en qüestió que es pugui assolir la immunitat global tal i com estava plantejada.
Tal i com ha recordat Cabezas, «la vacuna és molt bona per evitar hospitalitzacions però no evita un percentatge de casos». «Per això és necessari que el percentatge de persones vacunades estigui més a prop del 90 que del 70%. Ho podrem assolir? Ara tenim una cobertura molt alta per sobre de 40 anys, però hem d'aconseguir que totes les persones en edat de vacunar-se ho facin. Així reduirem la transmissió, el virus circularà menys i tindrà menys capacitat de mutar», ha comentat.

D'altra banda, la secretària de Salut Pública ha defensat la nova proposta del Govern per a mantenir el toc de queda en una cinquantena de ciutats de més de 20.000 habitants que tenen una incidència de més de 125 casos per cada 100.000 habitants, i que està pendent de ser avalada o rebutjada pel TSJC. «Havíem demanat mantenir el toc de queda perquè pensem que aquesta mesura ajuda en la situació epidemiològica actual. És important mantenir-la durant alguna setmana més», ha dit. Segons Cabezas, Salut «el que fa és determinar la necessitat d'adoptar mesures per reduir la mobilitat i la interacció social». «Pensem que als municipis de més de 20.000 és on la interacció social es pot produir de manera més fàcil. La xifra de 125 és la xifra que a nivell estatal és defineix com de risc molt alt», detalla.

tracking