Diari Més

Judicial

El TSJC no decidirà fins dilluns si avala el nou toc de queda proposat pel Govern

El confinament nocturn només s'aplicarà aquest cap de setmana a 19 localitats

Imatge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

TSJC, Tribunal Superior de Justícia de CatalunyaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no decidirà fins dilluns si avala el nou toc de queda proposat pel Govern, que afecta els municipis amb més de 20.000 habitants i una incidència superior als 125 casos per cada 100.000 habitants. La sala Contenciosa ha rebut la petició de l'Executiu per limitar el moviment nocturn i l'ha traslladat al Ministeri fiscal, com és preceptiu, ja que afecta a drets fonamentals. La deliberació de la sala es preveu dilluns. Això implica, per tant, que aquest cap de setmana el toc de queda només estarà vigent a 19 municipis on la incidència acumulada els últims set dies és superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. En queden fora Barcelona i les altres grans ciutats catalanes.
Els 19 municipis amb toc de queda entre la 1 h i les 6 h són Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d'Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

Aquest divendres, el Govern ha demanat ampliar la llista per prohibir els desplaçaments nocturns als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una incidència a set dies superior a 125. Serien, en total, 62 municipis, entre els quals Barcelona i les altres grans ciutats. El Govern considera la mesura proposada «proporcionada» per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat, i resta ara a l'espera de la decisió del TSJC.

tracking