Diari Més

Mobilitat

La Generalitat pretén poder expedir permisos de conduir abans del 2023

El Servei Català de Trànsit es planteja com a objectiu reduir l'ús del cotxe

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos controlant el trànsit.

L'accident d'un camió obliga a desviar el trànsit de l'N-240 en sentit sud a MontblancMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat pretén reduir la mortalitat viària un 15% fins a 2023, segons el pla de seguretat del trànsit en aquest trienni, en què també aspira a protegir els usuaris vulnerables disminuint l'ús del cotxe, potenciar les zones 30 i assumir la competència exclusiva per a expedir permisos.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha presentat aquest pla triennal en la Comissió Catalana de Trànsit i Seguretat Viària, ha promès que la Generalitat no escatimarà «esforços, intel·ligència ni imaginació» per a seguir en la línia de reducció de la sinistralitat viària en les últimes dècades, amb l'objectiu de complir amb el repte dels zero accidents mortals el 2050.

«Tinc un compromís, per responsabilitat política i personal, per a fer veure que els accidents de trànsit no són una anècdota en la nostra societat, sinó que són un drama i una xacra i que hem de posar recursos per a erradicar-los», ha indicat el conseller.

Per part seva, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha indicat que, a més de la reducció en un 15% de la mortalitat viària, el pla per al trienni 2021-2023 té objectius específics, com protegir els usuaris més vulnerables de la mobilitat: «per a millorar la mobilitat i l'accidentalitat és necessari reduir l'ús del cotxe», ha assenyalat.

El pla també preveu establir l'estructura necessària perquè el Servei Català de Trànsit es converteixi en l'autoritat de la mobilitat «segura i sostenible» a Catalunya, assumint «competències exclusives» en la gestió del trànsit i la seguretat viària, com la gestió i realització de les proves reglamentàries per a obtenir el permís de conduir, així com la seva expedició, revisió i anul·lació.

En el marc d'aquest pla triennal, la Generalitat també promourà una línia d'ajudes i subvencions als ens locals perquè puguin impulsar «zones 30» i pacificar el trànsit per a aconseguir una mobilitat més segura i sostenible.

tracking