Diari Més

Política

Les diputacions expressen el suport a la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030

Defensen que acollir l'esdeveniment seria «bo per a les comarques pirinenques però també per al conjunt del país»

Els presidents de les quatre diputacions catalanes, Joan Talarn (Lleida), Núria Marín (Barcelona), Miquel Noguer (Girona) i Noemí Llauradó (Tarragona), a la Diputació de Lleida

Les diputacions expressen el suport a la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les diputacions catalanes han expressat de forma conjunta el suport a la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona per al 2030. «És bo per a les comarques pirinenques però també per al conjunt del país, per la incidència i la imatge que pot donar de Catalunya», ha assenyalat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha posat en valor la «importància»de poder acollir aquest esdeveniment i ha exposat que caldrà veure de quina manera hi poden intervenir i col·laborar les diputacions per fer-ho possible. D'aquesta manera s'han pronunciat els presidents de les quatre diputacions després de la reunió mantinguda aquest dimarts a la Diputació de Lleida.

Els presidents de les quatre diputacions catalanes, Joan Talarn (Lleida), Núria Marín (Barcelona), Noemí Llauradó (Tarragona) i Miquel Noguer (Girona) s'han reunit aquest dimarts a la Diputació de Lleida en el marc de les trobades periòdiques que porten a terme per posar en comú temes que afecten les quatre demarcacions i que s'havien vist aturades arran de la pandèmia de la covid-19.

Els quatre presidents han mostrat el suport de les diputacions a la precandidatura als Jocs Olímpics 2030 Pirineus-Barcelona, ja que encaixa en els objectius de la promoció dels esports singulars com a segell distintiu del Pirineu i pot esdevenir un punt d'inflexió en la lluita contra el despoblament als municipis de muntanya si l'Estat i la Generalitat sumen a l'aposta esportiva el repte per dotar aquesta zona del país de les infraestructures necessàries per facilitar la mobilitat diària dels seus habitants i afavorir-hi l'arrelament de famílies, segons ha afirmat Joan Talarn.

D'altra banda, les quatre diputacions s'han sumat al manifest proposat per la Diputació de Barcelona promogut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) que demana a la Unió Europea i l'Estat una participació activa de les diputacions en el repartiment i gestió dels fons Next Generation EU que garanteixi «que ningú, ni cap territori ni cap govern local, es quedi enrere», tal com ha expressat el president de la diputació lleidatana.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha destacat els acords que s'han establert amb el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, i com s'han presentat declaracions d'interès per projectes que aspiren a fons europeus Next Generation. En aquest sentit, ha assenyalat que s'ha subscrit un manifest per «reivindicar la presència municipalista en aquesta eina fonamental de la reactivació social i econòmica».

Durant la reunió de treball, els presidents de les quatre diputacions catalanes han expressat també una aposta decidida per les energies netes i renovables però que el seu desplegament es faci «de forma ordenada i amb la participació activa del territori i la ciutadania», de la mateixa manera que s'han compromès amb polítiques que afavoreixin el repoblament als municipis.

Abans de la trobada, els quatre presidents han compartit impressions amb els vicepresidents de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach i Ferran Accensi, així com amb els portaveus de diferents grups, Mercè Carulla, Rosa Pujol, Fèlix Larrosa, Maria Burrel i Amadeu Marqués.

tracking