Diari Més

El Govern torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agost

Inclou ciutats com Figueres o Amposta i n'exclou altres com Sitges o Roses

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, a la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

El Govern torna a demanar el toc de queda per a 162 municipis fins al 6 d'agostACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat tornarà a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis catalans per tal de frenar els contagis de covid-19. Es tracta d'un total de 162 municipis catalans. Alguns dels que ja tenien toc de queda la setmana passada el mantenen fins al 6 d'agost i s'incorporen a la llista capitals de comarca com Amposta, Figueres i Solsona, que recupera les restriccions. En canvi, en surten altres municipis com Igualada, Puigcerdà, Roses, Salt, Sitges, Tàrrega, Tremp i Vilafant. Les restriccions que s'apliquen en aquestes localitats impliquen també el tancament de tots els establiments a les 00.30 hores.
Concretament, passen a la llista de municipis afectats Abrera (Baix Llobregat), Aplicat (Segrià), Amposta (Montsià), Capellades (Anoia), Esparreguera (Baix Llobregat), Figueres (Alt Empordà), la Garriga (Vallès Oriental), l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), l'Arboç (Baix Penedès), Navarcles (Bages), Roda de Berà (Tarragonès), Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Sant Joan de Vilatorrada (Bages), Sant Vicenç de Castellet (Bages), Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental), Solsona (Solsonès) i Ullastrell (Vallès Occidental).

En surten Alcarràs (Segrià), Calafell (Baix Penedès), Caldes de Malavella (la Selva), Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), Constantí (Tarragonès), Gelida (Alt Penedès), Igualada (Anoia), Matadepera (Vallès Occidental), Navàs (Bages), Puigcerdà (Cerdanya), Roses (Alt Empordà), Salt (Gironès), Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), Sils (la Selva), Sitges (Garraf), Súria (Bages), Tàrrega (Urgell), Torredembarra (Tarragonès), Tremp (Pallars Jussà) i Vilafant (Alt Empordà).

Municipis que en queden fora

Els criteris per aplicar el toc de queda es mantenen en la presència de més de 400 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants. Tot i això, Plaja ha explicat que hi ha alguns municipis que no compleixen els requisits per ser a la llista però que «sol·liciten ser-hi inclosos». «Això no pot ser: es tracta d'una mesura que vulnera drets fonamentals, molt restrictiva», ha advertit, i que per tant s'han de seguir «uns criteris clars i fixos».

En vigor dijous a la nit

Plaja ha justificat la continuïtat del confinament nocturn –i ampliar-lo als municipis que se sumen als que ja en tenien– perquè «és una mesura dura però efectiva» aconsellada pels «experts i tècnics». La portaveu no s'ha aventurat a preveure fins quan es mantindrà aquesta situació però sí que ha detallat que demanaran demà dimecres l'aval del TSJC amb la previsió que resolgui dijous, com ha fet les setmanes anteriors, i les restriccions s'apliquin la mitjanit de dijous a divendres.

«Hem de fer-nos a la idea que conviurem amb un altre estiu excepcional però que ens permet fer moltes coses si prenem totes les mesures de precaució», ha valorat. Així mateix, ha advertit que algunes restriccions que van més enllà del confinament nocturn «desgraciadament s'allargaran tot l'estiu».

tracking