Diari Més

Economia

Xifren en més de 5.500 euros l'estalvi per cada positiu detectat als cribratges massius a Seat

En contextos amb més infeccions, impacte del virus i ús de recursos sanitaris el cost es pot multiplicar per 10

La cadena de muntatge al taller 10 de la factoria de Seat a Martorell.

Seat calcula que es necessitaran uns 360.000 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Espanya el 2030ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses publicat a la revista 'International Journal of Environmental Research and Public Health', ha xifrat en 5.575 euros l'estalvi generat per cada cas positiu de covid-19 detectat en l'àmbit dels cribratges massius a Seat. El 38% correspon a estalvis derivats d'un menor ús dels recursos sanitaris i el 62% a conceptes com la reducció de la mortalitat i els casos amb seqüeles. Segons els responsables de l'estudi, aquests resultats podrien ser 10 vegades superiors, fins als 69.000 euros, en contextos amb una major taxa d'infeccions, major impacte del virus i major ús de recursos sanitaris.

Segons els investigadors, les accions preventives dutes a terme pel sector privat per vetllar i tenir cura de la plantilla i salvaguardar la producció industrial també tenen beneficis públics en forma d'estalvi en costos sanitaris. «Per tant, els òrgans de govern han de reconèixer el valor d'implementar aquestes estratègies en entorns privats i facilitar-les mitjançant, per exemple, subvencions», subratllen els responsables de la fundació.

El treball, liderat pel Doctor en Biomedicina Francesc López Seguí, s'ha fet amb la col·laboració del Centre de Recerca en Economia de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra i la Unitat de Salut, Seguretat i Emergències de Seat.

L'objecte de l'estudi és la sèrie de tests que va fer la companyia del 22 de març del 2020 al 24 de març del 2021. Tots els treballadors de la cadena de producció i altres perfils de treballadors van ser testats dues vegades per setmana. La mostra analitzada comprèn els resultats de 188.552 proves diagnòstiques, amb més de 500 proves diàries. Del total de tests fets, 353 van donar resultats positius.

La major part del cribratge va consistir en tests ràpids d'antígens, amb 136.217 proves, però també es van fer 52.335 PCR.

tracking