Diari Més

Política

La portaveu del govern espanyol, sobre la Bilateral: «Busquem acords amb Catalunya, però no un referèndum»

Isabel Rodríguez insisteix que la mesa Estat-Generalitat tindrà resultats «que encaixin en la Constitució i la llei»

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

La portaveu del govern espanyol, sobre la Bilateral: «Busquem acords amb Catalunya, però no un referèndum»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, s'ha pronunciat sobre la reunió de la comissió Bilateral del 2 d'agost i una possible validació dels acords entre la ciutadania. «Busquem acords que pacifiquin la situació política i social de Catalunya, però no estem pensant en un referèndum», ha volgut deixar clar Rodríguez en una entrevista a 'El País'. De fet, la també ministra de Política Territorial ha insistit que la mesa Estat-Generalitat tindrà només resultats «que encaixin en la Constitució i la llei». «El més important és arribar a acords que pacifiquin la situació, i la posició del govern no ha variat ni un mil·límetre. És la posició de la Constitució i la llei, i d'aquest marc no ens mourem», ha reiterat Rodríguez.
De fet, la portaveu del govern espanyol ha precisat que l'ordre del dia la Bilateral del 2 d'agost ja està enllestit. «Els treballs estan molts avançats. Avui mateix (divendres 23) he repassat amb la consellera els documents i l'ordre del dia. Els temes importants a tractar son temes educatius, en matèria de beques, temes d'infraestructures, el ferrocarril», ha assenyalat Rodríguez. «Esperem concretar alguns traspassos de competències que s'estan treballant. Començarem el traspàs en la gestió de les beques. És la tramitació que està més avançada», ha desvetllat la ministra de Política Territorial, que no ha volgut anticipar si l'executiu espanyol retirarà el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei del dret a l'habitatge catalana.

«El que puc transmetre és absoluta normalitat, jo no faria una qüestió política d'això. Són qüestions purament tècniques», ha afirmat Rodríguez, que tampoc s'ha mullat sobre els indults als polítics catalans. «Sincerament, estava molt centrada en les meves tasques (...) Aquells dies estava despatxant llicències d'obres i atenent la neteja de la meva ciutat», ha conclòs la portaveu del govern espanyol.

tracking