Diari Més

Successos

Una avaria global deixa sense llum uns 640.000 abonats de diversos municipis

El subministrament es va restablint progressivament i Endesa calcula que el servei torni a la normalitat en una hora

Imatge d'arxiu d'una torre elèctrica.

La reducció de l'IVA no aconsegueix fer baixar la factura de la llum al juliolFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria global ha deixat sense llum uns 640.000 abonats de diversos municipis catalans, segons ha informat Protecció Civil. La incidència ha començat poc abans de les cinc de la tarda i el subministrament s'està restabliment de forma progressiva. De fet, poca estona després ja afectava uns 146.000 abonats i Endesa informa que a dos quarts de sis de la tarda d'aquest dissabte restaven 47.000 clients sense llum.

El servei s'ha restablert totalment cap a tres quarts de sis de la tarda, segons han informat fonts de Protecció Civil i Endesa. La caiguda ha durat aproximadament una hora, tot i que el servei s'ha anat restablint progressivament durant aquest període. La manca de subministrament elèctric ha afectat també a altres comunitats autònomes, fins arribar a un total 1,2 milions d'abonats sense llum.

La causa ha estat un incident que hi ha hagut amb una línia al sud de França que ha obligat Red Eléctrica a desconnectar la interconnexió amb aquest país per evitar afectacions al sistema elèctric.

tracking