Diari Més

Sortegen una autocaravana per recaptar fons per investigar la covid-19

Dins la campanya #YoMeCorono que lidera el doctor Bonaventura Clotet

Imatge de la autocaravana clàssica restaurada que se sorteja.

Sortegen una autocaravana per recaptar fons per investigar la covid-19

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de recaptació de fons #YoMeCorono, impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS) i l'institut IrsiCaixa, sortejarà una autocaravana restaurada com a estímul per a atreure donacions i continuar finançant les recerques sobre la covid-19.

Sota el lema "La teva solidaritat té premi", la iniciativa, que han presentat aquest dimarts en roda de premsa els actors Natalia Sánchez i Marc Clotet, així com el doctor Bonaventura Clotet, que lidera totes dues institucions científiques, pretén tornar a mobilitzar a milers de persones per a avançar en la recerca del coronavirus, com va ocórrer durant la primera ona de la pandèmia.

«Necessitem la solidaritat de les persones. Qualsevol ajuda és molt important i ens ajuda a anar més de pressa per a aconseguir controlar la malaltia», ha assenyalat Clotet.

El vehicle, que se sortejarà entre totes les persones que facin un donatiu, és una càmper clàssica model Mercedes 407D amb estètica retro que ha estat renovada, restaurada i equipada i, per a participar en el sorteig, els interessats hauran d'accedir a la pàgina web de la campanya i fer una donació de l'import que sigui.

Els organitzadors han acudit a aquest recurs per a cridar l'atenció del públic i aconseguir aixecar fons, com va ocórrer al març de 2020, quan es va posar en marxa la campanya i es van arribar a recaptar més de dos milions i mig d'euros de 75.000 persones, empreses i institucions.

«És un recordatori per a mantenir viva la necessitat d'ajudar a #YoMeCorono, una iniciativa molt productiva que no pot parar perquè encara tenim molt recorregut en recerca», ha destacat.

Segons Clotet, els fons que aconsegueixin recol·lectar s'empraran en diverses línies de recerca que tenen obertes actualment, entre elles el desenvolupament de fàrmacs per a inhibir el virus per als qui la vacuna té poca efectivitat, com a persones amb immunodeficiències, uns certs tipus de càncer, malalties hematològiques, amb VIH o la immunitat molt deprimida.

També es treballarà en el desenvolupament de nous tipus de vacunes i s'estudiarà si les persones majors, d'entre 60 a 80 anys, generen suficients anticossos de qualitat amb la vacuna com per a estar protegits i quant dura l'efecte de la immunització, així com la síndrome postcovid, un trastorn sever que pot arribar al 10% dels qui contreuen el virus.

«Els fons són molt importants», ha emfatitzat Clotet, qui ha asseverat que tota aquesta labor científica «ha de poder-se generar immediatament» i no pot «esperar» a comptar amb «ajudes oficials»: «Necessitem donar una resposta immediata», ha insistit.

Els fons recaptats l'any passat es van destinar a la creació de la vacuna contra el coronavirus, a la realització d'assajos científics amb nous fàrmacs i a estudis sobre l'eficàcia dels test de detecció com a forma de garbellat en esdeveniments amb assistència massiva de públic, encara que més recentment la recerca s'ha centrat també en la síndrome de la covid persistent.

tracking