Diari Més

Un de cada quatre crítics en les UCI a Catalunya és menor de 40 anys

El conseller de Salut afirma que la situació «és molt difícil» per l'explosió de casos en pocs dies

Tot i l'evolució a un perfil més jove, la mortalitat a les UCI continua estable i es manté entorn del 20 per cent.

UCI, coronavirus, covid-19, covid, pandèmia, virus, hospital, ingressats, hospitalitzatsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dilluns que un de cada quatre pacients crítics en les UCI de Catalunya és menor de 40 anys, en unes unitats en les quals ja hi ha més de 200 pacients.

Així ho ha assegurat aquest dilluns Argimon en una roda de premsa juntament amb el titular d'Interior, Joan Ignasi Elena, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la qual s'han anunciat les noves restriccions contra la covid.

Les xifres en les UCI s'han disparat en les últimes setmanes i, segons la portaveu del Govern, les últimes dades actualitzades són de 1.091 ingressats en planta i 209 en l'UCI.

Argimon ha indicat que, si bé els joves emmalalteixen menys, també poden acabar en situació greu i, en aquest sentit, ha explicat que «una de cada quatre persones ingressades en l'UCI és menor de 40 anys» i que l'edat mitjana ha baixat fins als 50 anys.

En els llits de planta, l'edat mitjana és similar, i el 35% són menors de 40 anys, franja d'edat en la qual encara no s'han posat segones dosis.

«La situació és molt difícil perquè s'ha produït explosió de casos en molt pocs dies», ha admès Argimon, que ha demanat a la ciutadania respectar les noves mesures restrictives per a tractar de reduir la pressió assistencial.

«No ho podem fiar tot a la bata blanca, que està tensionada i necessita fer vacances», ha assenyalat Argimon, que ha afegit: «El personal sanitari ho donarà tot, però hem d'ajudar».

tracking