Diari Més

Salut vacunarà a fills de sanitaris que ja superen les 800 baixes laborals a Catalunya

Els entorns familiars son l'origen dels contagis dels professionals de la salut en aquesta onada

Imatge d'arxiu d'una infermera de la unitat de pacients crítics, on el risc de contagi de covid dels sanitaris és un dels majors.

Els sanitaris tarragonins, amb ajuda psicològica, laboral i jurídica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat treballa per a vacunar en breu a fills joves de personal sanitari, amb la finalitat d'evitar que infectin als seus pares i que incrementin les baixes laborals per covid, que ja ascendeixen a 827 en tota Catalunya.

A diferència del que passava en la primera ona de la covid, en aquesta cinquena les infeccions de sanitaris no es produeixen en el treball, sinó en l'entorn més pròxim, en la família, sobretot a través de fills adolescents i joves, franja d'edat en la qual més circula el virus.

Segons ha informat el Departament de Salut aquest dilluns, la previsió inicial era vacunar als fills adolescents de sanitaris a la volta de l'estiu, però tot s'ha accelerat i, davant l'explosió de contagis entre els més joves, en aquest moment la Generalitat ja treballa per a aplicar-lo «de manera immediata».

Entren en aquest pla aquells convivents de personal sanitari que formin part de les franges d'edat obertes a la vacunació actualment, és a dir, a partir dels 16 anys.

Els beneficiaris són principalment els més joves (de 16 a 29 anys), aquells que majoritàriament viuen amb els seus pares i encara tenen baixes taxes de vacunació (16,6% amb primera injecció).

Si la setmana passada hi havia uns 700 professionals de la sanitat catalana de baixa per covid -un col·lectiu àmpliament vacunat amb pauta completa des de fa mesos-, ara la xifra ja ascendeix a 827, segons l'última actualització del Departament de Salut.

En una entrevista en TV3, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic, Álex Soriano, ha explicat que en aquest centre ja estan oferint vacunes a fills de sanitaris després de detectar un increment de baixes.

A l'Hospital de Bellvitge hi ha mig centenar de professionals de baixa, 45 d'ells amb pauta completa de vacunació, ha detallat per la seva part el intensivista d'aquest centre Rafael Máñez

La vacuna no assegura que no pugui haver-hi una infecció, però sí que redueix substancialment el risc de complicacions, d'aquí ve que la gran majoria de sanitaris contagiats siguin asimptomàtics, però igualment han d'estar de baixa i guardar quarantena per a evitar possibles contagis.

tracking