Diari Més

Augmenten els contagis de covid entre els treballadors de residències de gent gran a Catalunya

El 85% dels professionals que han donat positiu ho han fet la darrera setmana

Imatge de dues treballadores d'una residència practicant com treure's la granota.

Augmenten els contagis de covid entre els treballadors de residències de gent gran a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, ha explicat aquest dilluns que el contagi entre residents és «baix» i només hi ha 16 positius que visquin en residències. Per contra, entre treballadors sí que s'observa un augment: dels 91 positius que hi ha, el 85% són de la darrera setmana. Així ho ha dit Vilella en declaracions a Catalunya Informació, des d'on ha matisat que no és un nombre que els faci canviar protocols però sí «estar alerta». Segons ha dit, cal «afavorir» que els treballadors tinguin la pauta completa. Vilella ha recordat que pels voltants de Sant Joan es van flexibilitzar els protocols a les residències, com reclamaven les famílies.

En aquest sentit, ha indicat que ara, per exemple, es permet el contacte físic i els familiars ja poden visitar els residents a les seves habitacions, millores que s'apliquen en centres amb un nivell idoni de vacunació i també si els visitants estan vacunats.

«On hi ha vacunació més alta es poden fer millores», ha dit, afegint que si està per sobre del 85% es poden fer més coses.

Els canvis, ha detallat, es van fer després d'una reunió entre Drets Socials i Salut pels voltants de Sant Joan i coincidint amb l'eliminació de la mascareta en exteriors.

Vilella ha reconegut que era un «greuge» per als familiars dels residents que es mantinguessin certes restriccions i per això ha celebrat que ara s'hagi deixat ja enrere. Amb tot, ha subratllat que les residències són llocs amb moltes persones vulnerables que viuen en col·lectivitat i per tant les mesures de prevenció han de ser «més rigoroses».

Per això, també ha afirmat que davant els contagis generals en la població és important «estar preparats» i trobar l'equilibri entre preservar la vida dels residents i garantir el benestar emocional.

Places

Preguntada per l'ocupació de les places en residències que van quedar buides per la covid, ha dit que la major part -al voltant del 95%- ja s'han ocupat i la llista d'espera és ara més baixa que abans de la pandèmia.

«Havien quedat moltes places buides, malauradament, i costava que les persones tinguessin la voluntat d'anar-hi per por al que havia passat», ha apuntat. Mica en mica, però, la confiança s'ha anat generalitzant.

tracking