Diari Més

Empresa

L'empresa de videojocs Paradox Interactive de Fredrik Wester, el recent accionista del Nàstic, s'instal·la ara a Catalunya

Obre un estudi a Sitges amb 30 llocs de treball per dissenyar els seus jocs d'estratègia

L'empresa de videojocs Paradox Interactive.

L'empresa de videojocs Paradox Interactive de Fredrik Wester, el recent accionista del Nàstic, s'instal·la ara a Catalunyawikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa de videojocs sueca Paradox Interactive ha obert un estudi a Sitges (Garraf) on preveu contractar una trentena de treballadors durant aquest any. El seu CEO, Fredrik Wester, fa unes setmanes va entrar a formar part del consell administratiu del Gimnàstic de Tarragona, convertint-se en accionista, el que sembla que eren uns primers passos per instal·lar-se a Catalunya. La col·laboració amb el club grana farà que els equips formatius portin a la samarreta el logo de l'empresa.

L'estudi preveu agafar perfils tècnics com programadors, dissenyadors UX i UI i artistes gràfics. Segons un comunicat de la Generalitat difós aquest diumenge, la filial catalana de la companyia té per nom Paradox Tinto i s'especialitzarà en el disseny de videojocs d'estratègia i continguts per al seu joc Europa Universalis IV. Per establir-se a Catalunya, l'empresa ha rebut el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del departament d'Empresa i Treball, i de l'Ajuntament de Sitges.

Segons el responsable de l'estudi a Catalunya, Johan Andersson, la companyia va decidir establir-se a Sitges pel seu «ecosistema de creativitat i cultura, molt proper al món dels videojocs». Andersson ha destacat que Sitges està molt a prop de Barcelona i que és «un nucli ponent i ben connectat», cosa que ofereix els avantatges de la proximitat a una gran ciutat amb els beneficis d'un municipi més petit. «Això ens ha permès atraure talent qualificat, molt ben format i internacional, més fàcilment que a altres ciutats», ha destacat.

El responsable del nou estudi també ha detallat que la companyia sueca també aposta per «la diversitat i la inclusió de les persones, valors pels quals Sitges també advoca». A més, l'empresa de videojocs compta amb una política d'igualtat i amb una presència equitativa de dones directives. Paradox Interactive va constituir la seva filial a Catalunya a finals del 2020, però ha començat a operar físicament des de les seves oficines de 200 metres quadrats de superfície a Sitges durant la primera meitat del 2021.

tracking