Diari Més

Indults

Dolors Bassa surt de la presó del Puig de les Basses després de la concessió dels indults

Més d'un centenar de persones s'han concentrat a l'exterior del centre penitenciari per rebre-la

Dolors Bassa sortint de la presó.

Dolors Bassa surt de la presó del Puig de les Basses després de la concessió dels indultsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha sortit del centre penitenciari del Puig de les Basses a les 12 hores. Ho ha fet 3 anys i quatre mesos després d'ingressar a la presó i després de l'indult que aquest dimarts va concedir el Consell de Ministres als nou presos independentistes. A l'exterior, l'esperaven més d'un centenar de persones amb rams, pancartes i fotografies. També hi han acudit les consellers de Presidència, Laura Vilagrà, Acció Climàtica, Teresa Jordà i la de Justícia, Lourdes Ciuró, que l'han acompanyat a la sortida juntament amb la seva germana, Dolors Bassa, i el seu fill.

Bassa, ha assegurat a la sortida de la presó del Puig de les Basses de Figueres que els indults són un «pas endavant» però ha avisat que cal fer «molts passos més». «És un primer pas que obre la porta a fer les coses des de la política i no la judicialització», ha dit. Però ha afegit: «No hem d'oblidar que avui només sortim nou persones, n'hi ha moltes d'exiliades i encausades». Bassa, a més, ha recordat que el dia 29 haurà de comparèixer davant del Tribunal de Comptes, un tribunal que ha qualificat «d'ignomínia». «No som on som perquè hi diguin sinó perquè queda molt per fer», ha insistit.
L'exconsellera també ha dit que els indults haurien d'haver arribar «molt abans» i que, tot i que els celebra, no signifiquen el final de res. «Els nostres ideals són els mateixos. Fins ben aviat al carrer!», ha dit als centenars d'assistents.
tracking