Diari Més

Política

El major Trapero, sobre l'1-O: «Vam actuar amb una certa ingenuïtat»

Així ho ha afirmat en una entrevista a TV3

Imatge del major Trapero durant la reunió.

El major Trapero, restituït com a cap dels Mossos d'Esquadra després de l'absolució de l'Audiència NacionalMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep LluísTrapero, ha fet autocrítica per la seva actuació entorn de la jornada de l'1 d'octubre (1-O) de 2017, per la qual va ser jutjat: «Vam actuar amb una certa ingenuïtat».

Així ho ha afirmat en una entrevista a TV3, en la qual trenca el seu silenci mediàtic des de les conseqüències del referèndum unilateral del 1-O.

«Jo considero que actuem, i a més personalment, però no sols, amb una certa ingenuïtat. La resta d'actors no estaven actuant amb la mateixa ingenuïtat que nosaltres», ha assenyalat, en un avançament de l'entrevista que TV3 emetrà aquest diumenge a la nit.

El mes d'octubre passat, l'Audiència Nacional va absoldre a Trapero, responsable dels Mossos durant el 1-O, del delicte de sedició pel qual la Fiscalia demanava 10 anys de presó, així com de la pena alternativa de desobediència, per la qual reclamava 1 any i 8 mesos d'inhabilitació i multa de 60.000 euros.

«Sempre vaig tenir fe en la justícia», ha assegurat Trapero, abans d'afegir: «Vaig voler creure en la justícia. Si arriba un moment en què no crec, no podria vestir avui l'uniforme que porto».

Trapero ha recalcat que «sempre» ha complert la llei i no es «hauria imaginat mai en la vida estar davant un tribunal de justícia», per la qual cosa el procés que va haver d'afrontar arran del 1-O va ser «molt dolorós».

El major dels Mossos també ha admès que durant la recerca judicial sobre el 1-O va pensar que la jutge CarmenLamelano li portaria a judici: «Quan rebo la citació, no és la meva impressió personal sinó la de tot el meu equip, vaig pensar: aniràs a explicar una mica el que s'ha fet, la qual cosa has fet tu i el cos i, a partir d'aquí, es va acabar el problema», ha agregat.

tracking